STUDIEKEUZE
ADVIES &
COACHING
Je wilt wel wat, maar weet niet goed in welke richting je het moet zoeken.
Moet je nu al kiezen voor je hele toekomst?
Ga je voor het geld of je talent?
Wat is jouw talent? Waar ben je goed in? Waar heb je zin in?
Wat is er allemaal mogelijk en wat moet je dan kiezen...

Wat heb jij nodig om te kiezen?

Je hebt al een aantal keer voor keuzes gestaan, naar welke middelbare school of je profielkeuze. Nu, in de bovenbouw, bedenk je wat je na je examen wilt gaan doen. En dat is lastig…
Er is zo veel keus en er zijn zoveel vragen. Welke studies en opleidingen zijn er, wat vind je leuk om te leren, waar ben je goed in, ben je wel toelaatbaar en wat moet er allemaal geregeld worden. Maar vooral van belang is erachter te komen wat jouw passie is, jouw talent, wie jij bent en waar je ogen van gaan stralen.


Zichtbaar maken!

Ik stel vragen die jou raken, die iets in jou losmaken wat je eigenlijk vergeten was. En waarvan je ineens merkt “hé, dat klopt, dat ben ik inderdaad ". Ik help jou om zichtbaar te maken wat je al weet, maar waarvan je dacht dat het niet belangrijk is voor jouw studiekeuze.

Maar meer weten over wie je bent, wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn, is heel belangrijk in het studiekeuzeproces. Het creëren van een duidelijk IK-profiel is juist belangrijk voordat je om je heen gaat kijken hoe je jouw Ik-profiel kunt matchen met passende studies.

Advies en actieplan

In dit traject krijg je inzicht in je kwaliteiten en in jouw wensen, maar ook in wat je belemmert en wat je lastig vindt. We onderzoeken welke studies bij jou passen. We maken een actieplan voor de zaken die je kunt onderzoeken. Zoals: wanneer zijn de open dagen en de proefstudeerdagen, wat is het studieprogramma en wat voor vakken worden er gegeven. Wat kun jij gaan doen om je verder te verdiepen in jouw studiekeuze. Met als doel om jou in beweging te brengen in de richting naar een juiste studiekeuze. Want beslissen moet je toch echt zelf doen!

Het traject

Het studiekeuze traject bestaat uit 3 sessies:

1 Een intake gesprek van ca. 1,5 uur deels met ouders/verzorgers en deels samen.
Een creatieve sessie van ca. 1,5 uur waarbij wij jouw wensen en ideeën zichtbaar maken.
 Een adviesgesprek waarbij ook jouw ouders/verzorgers worden uitgenodigd.

Het totale traject wordt binnen 1 maand afgerond.

Het resultaat

Je weet nu wie je bent, waar je goed in bent en wat je belemmeringen en onzekerheden zijn. Je bent klaar om je goed te oriënteren op een vervolgstudie. Je hebt je IK-profiel zichtbaar en weet waar je meer informatie kunt krijgen. Je vragen zijn beantwoord en je bent in staat een weloverwogen studiekeuze te maken!

Voor de ouders

Als ouder kan het lastig zijn om je kind te ondersteunen in dit proces. Pubers vinden nogal gauw dat je je bemoeit en willen het zelf regelen. Toch ben je als ouder belangrijk bij de keuzes die je kind maakt. Naar behoefte kan ik voorlichting geven aan ouders en leerlingen over studeren in het hoger onderwijs en de toelatingsvoorwaarden en van de benodigde profielen en de opbouw daarvan.

Je bent als ouder van harte welkom om met je kind mee te komen voor informatie, of om mij in te schakelen bij een oudervoorlichting op school. Dan geef ik tips en trucs om het gesprek met je kind aan te gaan.

Heroriënteren

Studenten die twijfelen aan de studie die ze volgen, of die een BSA (Bindend Studie Advies) gaan krijgen en moeten stoppen, zijn ook van harte welkom voor een adviesgesprek of traject! Samen bepalen we hoe jouw traject er uit komt te zien.

"Je hoeft niet bang te zijn om te kiezen. De goede opleiding die bij je past brengt je op de juiste plek"!"
- Annemieke -